top of page

Instagram features die bijna niemand kent, deel 1

Bijgewerkt op: 18 okt. 2021


Lekker scrollen op Insta. Een likeje (dit ziet er heel stom uit nu ik dit typ maar oké) hier, een commentje daar. Je weet hoe je moet posten, hoe Instagram stories en hashtags werken en je denkt dat je dat hele Insta-gebeuren rockt. Ja toch?


Ja!

Gebruik jij deze geweldig handige, Insta-life-changing mogelijkheden van Instagram al dan?


Wat bedoel je?

Doe jij bijvoorbeeld al slimme dingen met:


De vertaalknop (tijdlijn & stories)

De vertaalfunctie staat onderaan elke post die in een andere taal dan jouw eigen taal is geschreven. Als de taal wordt herkend door Insta wordt de tekst met 1 klik op de button vertaald. De vertaling is nog niet helemaal foutloos. Maar de strekking van de meeste tekst is duidelijk.


Ik dacht dat iedereen deze vertaalfunctie kende maar de meeste mensen die ik vroeg hadden geen idee. Het lijkt een simpele functie en dat is het misschien ook. Maar denk je eens in hoeveel meer inspirerende accounts je kunt volgen nu je hun teksten kunt lezen. Of anderstalige accounts die jou juist gaan volgen. Cool toch?


Allemaal kansen

Hieronder kun je zien hoe het werkt op de tijdlijn. Ik heb een voorbeeld gebruikt van Villa Monti Verdi, zij schrijven in het engels. En ik weet wel dat wij allemaal engels spreken/lezen maar die vertaalfunctie werkt ook voor andere talen.


Een klik op de button Vertaling weergeven en voilà de Nederlandse vertaling

Nog interessanter is de nieuwe vertaalfunctie in stories. Hiervoor had ik geen idee wat iemand (ik volg veel scandinavische accounts, qua taal dus abacadabra voor mij) in zijn stories schreef. Nu kan dat dus wél. Yay! Dit maakt het leven zoveel makkelijker.


Een voorbeeld:

In Instagram stories kun je nu ook de vertaalknop gebruiken
Instagram stories vertaalt zelfs russisch met 1 klik op de muis
Van russisch naar nederlands vertalen was nog nooit zo makkelijk.

De voordelen

  1. Je kunt volstaan met schrijven in je eigen taal (je wilt niet weten hoeveel mensen hun post nog in het nederlands én het engels schrijven = dus niet nodig). Dat scheelt zóveel tijd.

  2. Je bereikt meer mensen omdat anderstaligen jouw teksten in hun eigen taal kunnen lezen

  3. Jij kunt zelf super interessante anderstalige accounts volgen en zo je netwerk én kennis uitbreiden.


Let op

De vertaalfunctie in stories werkt alleen bij tekst die je toevoegd via de tekstfunctie (zie roze arcering op onderstaande foto) en niet bij de tekst die je invoert bij bv. een poll.


Deze blog wordt te lang om de andere |nstagram verborgen features te bespreken dus die vind je in mijn volgende blog: Instagram features die bijna niemand kent, deel 2

 

Welke geheime features van Instagram gebruik jij, die hier besproken moeten worden?

Reageer hieronder of mail me op denise@socialsells.nl


521 weergaven

Comments


bottom of page